INFO TEPUNG BERAS

Info sy google je ni. Sy blm cuba smua tepung pun. Sy pun baru cuba dua jenis je. Hasil cantik. Yg lain sy tak pasti. Smoga bermanfaat ðŸ˜Š
Sebab ade setengah org buat kuih ke tempeyek ke kadang tak jadi kn. ni tips memilih tepung beras yg sesuai.
1:TEPUNG BERAS CAP 1 GAJAH
Sangat sesuai untuk mengoreng..seperti buat adunan utk goreng pisang..keledek…keladi..cempedak…adunan gorengan ikan…seperti goreng mamak..goreng berempah…
tepung ini sangat ranggup
sesuai untuk buat rempeyek..dan tumpi kacang hijau@dhall

2:TEPUNG BERAS CAP 3 GAJAH 
sangat sesuai untuk kuih2 tradisional seperti contoh kuih kuci…kuih apam beras eno…dan pelbagai lagi jenis kuih
ia menghasilkan kuih yg lembut dan berkilat.

3:TEPUNG BERAS CAP 5 GAJAH:
sesuai untuk membuat mee laksa dan pelbagai jenis mee
sebab ia lebih kental

4:TEPUNG BERAS CAP TERATAI
Sangat sesuai membuat rempeyek dan apam.
kalau buat apam rasa tepung nya kurang
jika buat rempeyek dan tumpi sangat2 ranggup





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

LEARN ENGLISH

ZIKIR DOA UTK ANAK yg exam