SAMBAL HITAM NOXXA
Kecur air liur dengar word sambal hitam....bestnyer makan dengan nasi panas2....mmg bertambah la...meh sy nak tepek resepi sambal hitam guna periuk noxxa...mudah, jimat masa, ringkas...
Kecur air liur dengar word sambal hitam....bestnyer makan dengan nasi panas2....mmg bertambah la...meh sy nak tepek resepi sambal hitam guna periuk noxxa...mudah, jimat masa, ringkas...
Sambal Hitam NOXXA
Bahan-bahan:
1/2 kg belimbing buluh
100gm ikan bilis (ditumbuk)
5 ulas bawang putih (dicincang)
1 genggam lada burung
Garam
Gula
Kicap (optional)
Cara-cara:
1. Steam belimbing buluh 25minit
2. Masukkan minyak sedikit, tekan Stir Fry. masukkan semua bahan
3. Gaul rata hingga garing dan masukkan garam, gula- gaul hingga bertukar hitam -angaran dlm 15-30minit
4. Masukkan kicap klu nak.
5. Dah siap...
Apa tunggu lagi...jom masuk dapur....
Klu ade sape2 berhajat dengan Pressure Cooker Noxxa boleh roger sis.... kita boleh discuss payment method....main kutu...4x byr...6x byr pun boleh...
jom cpt2 wasap sis www.wasap.my/60196525112
Ulasan
Catat Ulasan