Biskut Susu ...senang jek ni...
~ INI RESEPI NYE ~ BISKUT SUSU~
~Marjerim (3 sudu besar penuh) dicairkan...
~Susu pekat manis ( 4 sudu besar penuh ) ikut suka hati
~Esen vanila (1 tudung b0tolnya)
~Tepung jagung (1 cawan )
~Tepung gandum ( letak smpai adunan boleh di bentuk n x melekat kt tgn)
Cara2...
Bismillah dulu
Marjerim yg dah cair campur dgn susu...n mix dgn pkai pemukul tgn je smpai pekat...masuk esen vanila..mix...masuk tepung jagung...mix smpai sebati..rehatkan dlm peti ais dlm 10 minit...keluarkan dan tambah tepung gandum penyet2 smpai x melekat kt tgn...smpai adunan b0ley dibentuk...n bentuk la suka hati n letak atas l0yang yg dah disapu minyak..
~ letak l0yang atas kuali,tudung dgn penutup,n bukak api kecil je taw...n tngu...dlm 10 minit tgk kejap biskut tu,klau nmpak mcm dh masak,atas dh keras,ley la angkt..klau mcm lembik lgi,masak lgi..kena rjin tgk la...dh masak tu angkat n sejukkan n makannn...
~ INI RESEPI NYE ~ BISKUT SUSU~
~Marjerim (3 sudu besar penuh) dicairkan...
~Susu pekat manis ( 4 sudu besar penuh ) ikut suka hati
~Esen vanila (1 tudung b0tolnya)
~Tepung jagung (1 cawan )
~Tepung gandum ( letak smpai adunan boleh di bentuk n x melekat kt tgn)
Cara2...
Bismillah dulu
Marjerim yg dah cair campur dgn susu...n mix dgn pkai pemukul tgn je smpai pekat...masuk esen vanila..mix...masuk tepung jagung...mix smpai sebati..rehatkan dlm peti ais dlm 10 minit...keluarkan dan tambah tepung gandum penyet2 smpai x melekat kt tgn...smpai adunan b0ley dibentuk...n bentuk la suka hati n letak atas l0yang yg dah disapu minyak..
~ letak l0yang atas kuali,tudung dgn penutup,n bukak api kecil je taw...n tngu...dlm 10 minit tgk kejap biskut tu,klau nmpak mcm dh masak,atas dh keras,ley la angkt..klau mcm lembik lgi,masak lgi..kena rjin tgk la...dh masak tu angkat n sejukkan n makannn...
Ulasan
Catat Ulasan