Congo bar fb shinnaz eat dessert firstI⁸

MENU MINUM PETANG hehehehe.

Sis nak share satu resepi dessert yang sis jual, CONGO BARS. Sis nak share sebab sis nak bersedekah dan share ilmu cara sis buat congo bars. Ilmu ini untuk dikongsi bersama supaya dapat makan bersama keluarga dan menjana pendapatan sampingan sekiranya ada yang nak cuba.

Actually beberapa orang nak belajar buat Congo Bars tetapi sis ni nak mengajar orang memang tak pandai, so kita share kat sini ya!

Fyi, congo bars ni antara BEST SELLER produk sis jual.  Untuk penggemar coklat memang sedap lagi-lagi baru keluar oven. Hmm malas nak cerita panjang jom tengok resepi!

Bahan-bahan :-

1. 150g butter
2. 250g gula perang
3. 3 biji telur (Gred A)
4. 3tsp essence vanila
5. 500g coklat coin ( Beryl)
6. 315g tepung gandum
7. 3tsp baking powder
8. Coklat chip (Hersyey/Callebaut)/ coin untuk hiasan

Cara-cara tengok pada gambar ok!

1. Gaulkan gula perang + butter..nak sedap guna scs
2. Dlm bekas laun, gaulkn tpg gndum, choc coin.
P/s klu terleh coklat nt lembappO cui


Selamat mencuba.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

LEARN ENGLISH

ZIKIR DOA UTK ANAK yg exam