CRUNCHY GARLIC BAWANG PUTH

tq resepi dr FB Nera Azlin (MAHN..)
Malam tadi saya bagi resipi halia rangup... petang ni nk bg resipi crunchy garlic.... ni resipi yang saya buat tuk niaga selama 2 tahun. Hari ni saya berbesar hati nak sedekahkan resipi ni kt kawan2.Mana yg nak buat niaga saya halalkan. Resipi saya ni memang tak rasa pahit sebab rahsianya adalah salutan tepung TEMPURA tu. Mcm biasa caption kt gambar ye. selamat mencuba kawan2. Resipi ini istimewa bagi saya seba saya buat RND tepung yg nk digunakan... dh guna mcm2 jenis tepung tapi tak menjadi.RESIPI SAYA MUDAH DAN SENANG.. TAK PERLU RENDAM AIR GARAM DULU GARLIC TU, SEBAB TEPUNG TU BILA DH TERGORENG SEKALI AKN BERI RASA MASIN KT GARLIC TU. SEDAP...
EDIT:
TIPS UNTUK GORENG BAWANG PUTIH
1. JGN TUNGGU KUNING BARU ANGKAT NANTI DH ANGKAT DIA AKN HITAM. DAN TAK CANTIK KALER DIA.
2. DAH 3 KALI GORENG NANTI KENA BUANG KERAK2 TEPUNG TU YE, NANTI AKAN PENUH DALAM KUALI SISA2 TEPUNG TU TAK ELOK KALU NAK GORENG LAGI.
3.GAMBAR LAST TU GAMBAR KOTAK PENYAGAT YE.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

LEARN ENGLISH

ZIKIR DOA UTK ANAK yg exam